LINIA PRODUKCYJNA DO CZEKOLADY HTL-T 600

LINIA PRODUKCYJNA DO CZEKOLADY HTL-T 600


Ocena klientów:

726 000,00 zł
Brutto



Ilość

  • Gwarancja Gwarancja
  • Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny
  • Nie jesteś pewien? Zadzwoń do nas! Nie jesteś pewien? Zadzwoń do nas!
PayPal

Kompletna linia produkcyjna do czekolady. Zawiera zbiornik do mieszania oleju przed konszowaniem, młynek do cukru, konszę niezbędną do nadania czekoladzie delikatności i gładkości, zbiornik przechowawczy z utrzymaniem temperatury, pompę podającą czekoladę. Kolejnym elementem linii jest temperówka do czekolady, w której masa jest na przemian podgrzewana i studzona (temperowanie), dzięki czemu po zastygnięciu czekolada jest błyszcząca i nie rozpuszcza się w dłoni. Ostatnie stanowisko to tunel do oblewania czekoladą produktów (ciastek, batonów itp.) umieszczonych na taśmociągu. Linia prosta w obsłudze i bezawaryjna. Stabilną pracę gwarantują sterowniki PLC. Urządzenia wykonane ze stali szlachetnej.
 

Dane techniczne:
Zbiornik do rozpuszczania oleju HTL-T500:
Moc: 15 kW
Pojemność: 500 l
Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 1700 x 800 x 1000 mm
Waga: 420 kg
Młynek do mielenia cukru HTL-T30:
Moc: 5,5 kW
Szybkość: 3800 obr./min.
Wydajność: 100 - 300 kg/h
Grubość surowca: 10 mm
Grubość produktu: 30 - 120
Waga: 320 kg
Konsza HTL-T500:
Moc: 15 kW
Moc grzałki: 5 kW
Szybkość: 33 obr./min.
Pojemność: 500 l
Czas mieszania: 16 - 22 h
Stopień rozdrobnienia: 20 - 25 mikronów
Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 1700 x 800 x 1000 mm
Waga: 2572 kg
Pompa czekolady HTL-T:
Moc: 1,1 kW
Przepływ: 35 l/min.
Zasięg: 8 m
Szybkość: 165 - 300 rpm/min.
Średnica wlotu i wylotu: 40 mm
Zbiornik czekolady HTL-T500:
Moc: 5 kW
Moc grzałki: 2,5 kW
Wymiary [średnica x wysokość]: 1035 x 1480 mm
Waga: 501 kg
Temperówka do czekolady HTL-TTW300:
Moc całkowita: 7,6 kW
Moc silnika: 1,5 kW
Moc grzałki: 3 kW
Moc pompy wody: 95 W
Moc chłodziarki: 3 kW
Ciśnienie czekolady: 2 bar
Ciśnienie wody: 2 - 3 bar
Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 750 x 900 x 1800 mm
Maszyna do oblewania czekoladą HTL-T600:
Moc: 16,5 kW
Szybkość przesuwu: 1 - 6 m/min.
Szerokość taśmy: 600 mm
Długość tunelu: 14 m
Temperatura w tunelu: 2 - 10°C
Wymiary [dł. x szer. x wys.]: 18500 x 950 x 1800 mm
Waga: 2300 kg

Specyficzne kody